ACTUEEL

Een derde ouderen kan niet rekenen op mantelzorg

Een derde van alle senioren kan niet rekenen op mantelzorg bij het doen van een boodschap of hulp bij huisartsbezoek. Eén op de zeven ouderen heeft zelfs niemand uit directe omgeving hulp kan geven bij alledaagse bezigheden. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Goos Marketing Research in opdracht van Axxicom Thuishulp.

Zelfredzaamheid

Een derde van de ‘jongere’ respondenten (tot 70 jaar) geeft te kennen dat zij goed zelf in staat zijn om boodschappen te doen of naar de dokter te gaan. Bij respondenten ouder dan 70 is nog maar 14 procent zelfredzaam. Er blijkt dan ook dat de helft van de ondervraagden het van belang acht dat een thuishulp ook aanspreekpunt kan zijn voor andere organisaties zoals een apotheek of dokter; één of de vijf vindt dat zelfs heel belangrijk. Bijna negen van de tien ouderen zijn van mening dat een keer boodschappen halen of een bezoekje aan de apotheek absoluut bij de werkzaamheden van de thuishulp hoort.

Extra’s

“De eerste taak van een huishoudelijke thuishulp is natuurlijk gewoon goed schoonmaken, maar ook vooral bij de kleine extra ondersteuning kan een thuishulp uitkomst bieden,” aldus directeur Simone Schraepler van Axxicom Thuishulp. “Onze thuishulpen doen nu al voor veel ouderen een boodschap of plegen even een belletje als dat gevraagd wordt. Ze vinden het vaak prettig dat ze iets extra’s kunnen betekenen voor de cliënt. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt eens te meer hoe belangrijk dat is voor de senioren.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top