ACTUEEL

Gelre houdt OK’s dicht wegens personeelstekort

Gelre ziekenhuizen moet als gevolg van een tekort aan medisch personeel de komende tijd operatiekamers sluiten. Dat meldt de Stentor. Patiënten moeten komende tijd rekening houden met operaties die niet doorgaan en langere wachtlijsten.

De ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen kampten tijdens de zomervakantie al met de gevolgen van personeelstekorten. De komende tijd zal dit het geval bllijven, zegt bestuurder Elza den Hertog in de Stentor.  

Vooral de planbare zorg, zoals operaties aan gewrichten, kaak of plastische chirurgie, wordt getroffen. “Acute zorg en operaties voor de behandeling van kanker gaan altijd door", aldus Den Hertog. Het ziekenhuis kan niet aangeven hoeveel operatiekamers moeten sluiten en voor hoe lang.

Specialistische verpleegkundigen

Gelre ziekenhuizen worstelt vooral met tekorten aan specialistische verpleegkundigen zoals operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. De problemen met van Gelre staan niet op zichzelf. MC Zuiderzee, met vestigingen in Dronten, Emmeloord en Lelystad kende afgelopen maanden problemen door een tekort aan kinderartsen. Na een tijdelijke stop  zijn deze week de opnames van acute kindergeneeskunde weer hervat, meldt de Stentor. Amsterdam UMC zette eind augustus de tijdelijke opnamestop voor de Kinder-IC op de locatie VUmc juist om in een definitieve sluiting. De afdeling moet sluiten vanwege een gebrek aan gespecialiseerde kinder IC-verpleegkundigen.  

Hoe ziekenhuisfaciliteiten optimaal te benutten? Skipr houdt op 12 oktober in Utrecht het congres Logistieke procesinnovatie.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top