ACTUEEL

'Krimp technologie beperkt dankzij medische sector’

De omzet in de technologiemarkt is in Nederland vorig jaar met ruim 8 procent gedaald. De teruggang in industriële elektronica en industriële automatisering is voor een groot deel gecompenseerd door de groei in de medische technologie. Dat maakte de FHI, de overkoepelende federatie van vier technologiebranches, dinsdag bekend.

Elektronica en automatisering krabbelen weer op

De FHI baseert zich op cijfers van ruim achthonderd aangesloten bedrijven.
,,Industriële elektronica en industriële automatisering zijn nu door het diepste dal heen en beginnen weer op te krabbelen'', aldus FHI-directeur Kees Groeneveld. In de eerste helft van 2010 verwachten de branche een groeiherstel van 3 procent.

Medische technologie groeit met 6,6 procent

De omzetgroei in de medische technologie bedroeg in 2009 6,6 procent. In de tweede helft van het jaar betekende dat wel afvlakking van de groei. ,,Het is opvallend dat medische technologie een aantal jaren geleden nog de kleinste van de vier branches was en nu met een omzet van 1,65 miljard de op één na grootste branche is geworden'', memoreert Groeneveld. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

SosaMICHAEL

9 januari 2011

I guess that to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a> from creditors you must have a firm reason. But, once I have got a credit loan, just because I wanted to buy a bike.

Top