ACTUEEL

Amsterdam breidt ambulancezorg voor verwarde personen uit

Per 1 oktober heeft Ambulance Amsterdam het aantal ambulances dat inzetbaar is voor psychiatrie, flink uitgebreid, van twee naar zes. De ambulances zijn niet alleen inzetbaar voor acute psychiatrie, maar ook voor zorgambulanceritten en ‘medium care’ ambulancezorg.

Dat meldt Ambulance Amsterdam op 5 oktober. De organisatie startte vier jaar geleden met de ‘psycholance’: een ambulance met ook een sociaalpsychiatrisch verpleegkundige aan boord. De ervaring met gespecialiseerd vervoer wordt nu gebruikt om de ambulancezorg in de hoofdstad verder uit te breiden en om ambulances efficiënter in te zetten.

24/7  

Ambulance Amsterdam verwacht dat de wachttijden voor ambulancezorg aanzienlijk zullen verminderen of zelfs helemaal gaan verdwijnen, zo schrijft de organisatie in een persbericht. Op korte termijn worden de ambulances voor verwarde personen - die nu nog rijden op vrijdag, zaterdag en zondag – 24/7 inzetbaar.

Arkin

De psycholance werd in de afgelopen vier jaar bemand door sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen van de geestelijke gezondheidzorginstelling Arkin, die bij Ambulance Amsterdam waren gedetacheerd. Zij hielpen ook om het eigen personeel van Ambulance Amsterdam op te leiden en in te werken, waardoor het deze specialistische zorgtaak nu zelf kan doen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top