ACTUEEL

Artsen EMC: Orgaan weghalen voor donor sterft

Artsen van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum willen heel ver gaan met orgaandonoren. De medische wereld moet volgens hen serieus overwegen of het mogelijk moet zijn om bij opgegeven donoren organen weg te nemen vlak voordat ze sterven.

Wachtlijsten verkorten

Er zouden op die manier meer nieren “van optimale kwaliteit” beschikbaar komen, waardoor de wachtlijst zal krimpen. Deze mening geven twee artsen van het Erasmus Medisch Centrum (EMC) woensdag in het jongste nummer van het artsenblad Medisch Contact.

Zeer controversieel voorstel

De twee, Erwin Kompanje en Yorick de Groot, noemen het zelf een “zeer controversieel voorstel” dat door veel vakbroeders “intuïtief” zal worden afgewezen. Op dit moment wordt na het staken van een behandeling (meestal het uitschakelen van de beademing) enige tijd gewacht totdat een orgaan wordt weggenomen. Volgens de twee artsen van EMC gaan organen in die periode achteruit in kwaliteit en komt het in de helft van de gevallen niet meer tot een orgaandonatie. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top