ACTUEEL

Wilma Jackson in bestuur V&VN

De ledenraad van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) heeft Wilma Jackson benoemd tot lid van het bestuur. Jackson is manager leerhuis van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg en werkte al sinds haar achttiende in de verpleging.

Dat meldt V&VN op 8 oktober. Jackson heeft veel ervaring in het opleiden van zorgprofessionals. Daar wil ze zich ook sterk voor maken in het V&VN-bestuur. Als bestuurslid vindt zij twee dingen het belangrijkst: "Ten eerste dat we door slim op te leiden en te blijven ontwikkelen, genoeg nieuwe verpleegkundigen en verzorgenden het vak in weten te krijgen. En ten tweede dat we alle kansen pakken die digitaal en flexibel leren ons bieden. Zodat je je als zorgverlener kunt blijven ontwikkelen en uitdagen. En dus het beste uit jezelf weet te halen."

Emanciperen

Jackson wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van verpleegkundigen en verzorgenden naar proactieve professionals: "Ik spring op een rijdende trein. Verpleegkundigen en verzorgenden zijn hard bezig te emanciperen. Zij richten zich altijd op de patiënt, maar vergaten te vaak voor zichzelf op te komen. Dat is in rap tempo aan het veranderen en ik vind het geweldig om daaraan nu ook vanuit het bestuur bij te kunnen dragen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top