Gastvrijheid

Flevoziekenhuis en Foodforcare lanceren training over voeding

Medewerkers van de afdeling foodservice in het Flevoziekenhuis krijgen een online training aangeboden over de rol van voeding en drank bij het herstel van patiënten. Het ziekenhuis wil met e-learning-modules de kennis van de medewerkers die maaltijden en dranken serveren aan patiënten vergroten en de gastvrijheid verhogen.

De inhoud van de training is ontwikkeld door Radboudumc, het Flevoziekenhuis en FoodforCare, met inbreng van e-learning-ontwikkelaar SYNDLE. De e-learning-module leidt volgens FoodforCare tot een “betere bewustwording” van de bijdrage van eten en drinken aan het herstelproces. Het onderdeel ‘sturen op eiwit en energie’ moet de medewerker bewust maken van welk gerecht of welke drank een hogere bijdrage levert aan het behalen van de voedingsbehoefte.

De rol van de foodservicemedewerker is cruciaal bij het bevorderen van een adequate inname van voedingsmiddelen, volgens FoodforCare. Het Flevoziekenhuis en FoodforCare zien het belang van voedingsleer en –kennis als essentieel in een goed zorgmodel. De partijen zetten met de e-module naar eigen zeggen een stap naar betere zorg.

Oncologische patiënten

FoodforCare heeft inmiddels veertien trainingen ontwikkeld om de brug te slaan tussen kennis van voeding en een gastvrij voedingsconcept voor patiënten. Een specifieke training over voeding voor oncologische patiënten is in ontwikkeling en wordt in het voorjaar van 2019 verwacht. FoodforCare is een initiatief van jongeren met kanker (AYA’s), het Radboudumc en Maison van den Boer.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

15 oktober 2018

Dit lijkt eindelijk een stap in de goede richting. Nu nog de niet werkende chemo,s in de afvalcontainer. En alles op versterken van eigen immuun systeem.

Top