ACTUEEL

Anouchka van Miltenburg gaat Nucleuszorg leiden

Anouchka van Miltenburg treedt op 1 november aan als directeur-bestuurder van huisartsencoöperatie Nucleuszorg in Zeeuws-Vlaanderen. Zij volgt Cora Vlasblom op, die deze positie op interim-basis bekleedde sinds 2016.

Momenteel is Van Miltenburg lid van de raad van toezicht van Prezzent, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij was van 2003 tot en met 2017 lid van de Tweede Kamer namens de VVD. In die tijd was zij bij de partij verantwoordelijk voor onder meer de portefeuilles langdurige zorg, Wmo, medische ethiek en ggz. Ze is ook voorzitter van de Tweede Kamer geweest.

Bestuursvoorzitter Albert de Visser van coöperatie Nucleuszorg geeft aan dat de organisatie voor Van Miltenburg heeft gekozen vanwege haar bestuurlijke ervaring, haar netwerk en haar kennis van de Nederlandse gezondheidszorg. In haar functie van directeur-bestuurder van Nucleuszorg krijgt zij de taak “de eerstelijnszorg in Zeeuws-Vlaanderen te verstevigen en op hoog niveau te houden”. Daarnaast heeft de nieuwe directeur-bestuurder de opdracht om, samen met de interne en externe belanghebbenden van Nucleuszorg, een duurzame samenwerking tussen de huisartsengroepen in Zeeuws-Vlaanderen vorm te geven.

Ondersteuning

Nucleuszorg is een ondersteunende eerstelijnsorganisatie van en voor huisartsen in Zeeuws-Vlaanderen. De organisatie biedt de ongeveer veertig aangesloten huisartsen ondersteuning op het gebied van facilitaire, medisch inhoudelijke en organisatorische zaken. Dat doet Nucleuszorg onder meer met zorgprogramma’s voor hulpvragen op het gebied van diabetes, luchtwegproblemen, hart- en vaatziekten, ouderenzorg en psychosociale zorg. Daarnaast heeft de organisatie twee huisartsenposten in Terneuzen en Oostburg, die spoedeisende huisartsenzorg bieden tijdens de avond, nacht, weekenden en feestdagen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top