Finance

NVZ: Kamer moet doorpakken bij uitbreiding B-segment

De NVZ Vereniging van ziekenhuizen (NVZ) roep de leden van de Tweede Kamer op om de bekostiging van de ziekenhuiszorg donderdag als niet-controversieel te verklaren. De Kamer moet zich alsnog achter het beleid van het (demissionaire) kabinet stellen nu de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zich deze week opnieuw positief heeft uitgelaten over de uitbreiding van het B-segment in de ziekenhuiszorg, stelt de NVZ.

Geen vertraging

“De Tweede Kamer moet nu doorpakken”, zegt NVZ-voorzitter Roelf de Boer in een reactie op het NZa-rapport. “Het is één minuut voor twaalf voor de ziekenhuizen. We kunnen ons geen vertraging meer veroorloven.”

NZa-rapport

De NZa concludeert in haar advies dat vrije onderhandelingen met de zorgverzekeraars over prijs en kwaliteit een positief effect hebben op toegankelijke, betaalbare en kwalitatief hoogstaande zorg. De ziekenhuizen delen deze overtuiging. De NVZ staat achter minister Klink’s ingezette beleid om het B-segment verder uit te breiden en wil dit proces doorzetten.

NVZ steunt Klink

“Het kan niet zo zijn dat door de val van het kabinet de politiek een kwartslag draait”, stelt De Boer. “Als NVZ stonden en staan we achter de minister. We gaan nu niet het kind met het badwater weggooien. We willen met z’n allen uitbreiding van het B-segment. Daar gaan we voor en de minister vindt daarbij de NVZ aan zijn zijde.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top