ACTUEEL

Fysiotherapeuten protesteren tegen lastendruk bij VGZ

Op 10 oktober om 10 over 10 hebben honderden fysiotherapeuten geprotesteerd voor het hoofdkantoor van VGZ in Arnhem. Zij voerden actie tegen de administratieve druk, de behandelindex en de lage tarieven.

Volgens een woordvoerder van de Actiegroep Fysiotherapie waren er ongeveer vierhonderd fysiotherapeuten. Zij voerden hun lawaaiprotest juist nu, omdat in deze periode van het jaar de zorgaanbieders de zorgcontracten voor 2019 van de zorgverzekeraars ontvangen. Ondanks vele gesprekken met de branchevereniging zijn de contracten volgens de fysiotherapeuten niet veranderd.

Strakke Strop

De demonstranten trokken naar VGZ omdat die zich volgens de fysiotherapeuten het minst constructief opstellen in de onderhandelingen. Zin hebben de zorgverzekeraar daarom de ‘Strakke Strop Award’ uitgereikt aan hoofd landelijke inkoop zorg van VGZ Martijn Kers.

Die zei begrip te hebben voor de klachten, zo schrijft de Gelderlander. Kers ging in gesprek met de demonstranten. VGZ  verwijst naar de politiek die bepaalt wat er in het verzekeringspakket komt en wat bij de aanvullende verzekering. De zorgverzekeraar beloofde dat er op korte termijn serieus gesprekken volgen. Ook ZN wil binnenkort contact met de fysiotherapeuten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top