ACTUEEL

Dermatologen ontstemd over inkoopbeleid Menzis

Zorgverzekeraar Menzis weigert huidkankerzorg in te kopen bij zelfstandige behandelcentra (ZBC’s). Dermatologenvereniging NVDV heeft daarom een brief gestuurd naar de verzekeraar, zo meldt Medisch Contact online.

Inkoop huidoncologie

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) maakt Menzis al meer dan een jaar geen afspraken meer over de inkoop van huidoncologie met zelfstandig gevestigde dermatologen. De zorgverzekeraar zou van patiënten klachten hebben gekregen over de geleverde zorg van ZBC’s. Welke klachten er zijn en welke ZBC’s het betreft, wil Menzis niet zeggen, aldus NVDV-voorzitter Peter Steijlen.

Hogere eisen

In de brief stelt Steijlen dat de zorg in ZBC’s niet wezenlijk verschilt van de zorg in ziekenhuizen. "Alle ZBC’s worden onderworpen aan een kwaliteitsvisitatie conform de richtlijnen. Tot nu toe heeft de NVDV geen ZBC’s kunnen aanwijzen die zich niet aan de vigerende behandelrichtlijnen houden." Volgens de dermatologenvereniging stelt Menzis eisen aan ZBC’s die verdergaan dan de reguliere richtlijnen. Daarnaast zou Menzis eisen dat dermatologen in ZBC’s de registratie van de kankercentra moeten volgen. Een onredelijke en onmogelijke eis, aldus de NVDV op de website van Medisch Contact.

Klachten Menzis

Menzis-woordvoerder Raymond Rugers zegt tegen het vakblad voor artsen dat patiënten inderdaad hebben geklaagd over de gang van zaken in ZBC’s. "Het komt voor dat patiënten die een complexe behandeling ondergaan door een ZBC voor onderdelen van de behandeling naar andere instellingen worden verwezen. Dat willen wij voorkomen. Als het enigszins mogelijk is, moet multidisciplinaire zorg geïntegreerd worden aangeboden. En daarover zijn wij in gesprek met de NVDV. Wat ons betreft, is dat gesprek nog niet beëindigd."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

SykesCaroline

16 maart 2011

People all over the world take the <a href="http://bestfinance-blog.com">loan</a> in different banks, just because that is easy and fast.

Top