ACTUEEL

Ggz inventariseert beperkte inkoop na nieuwbouw

GGZ Nederland wil van zorginstellingen binnen de sector weten of zij te maken hebben met beperkte zorginkoop, nadat zij eerder goedkeuring hebben gekregen voor capaciteitsuitbreiding. Dit meldt de brancheorganisatie op haar website.

Meer intramurale capaciteit

Omdat het ministerie van VWS de laatste jaren heeft ingezet op een intramurale capaciteitstoename van met name de jeugd-ggz en de verslavingszorg, hebben veel instellingen capaciteitsuitbreiding gekregen. Momenteel wordt veel van de betreffende nieuwbouw volgens GGZ Nederland opgeleverd en in gebruikgenomen. Volgens de brancheorganisatie houden zorgverzekeraars bij hun inkoop onvoldoende rekening met deze toename van intramurale capaciteit.

Structurele oplossingen

Voor verschillende instellingen is inmiddels een oplossing gevonden, maar GGZ Nederland vermoedt dat het probleem van grotere aard is. De brancheorganisatie voert daarom overleg met VWS en is op zoek naar structurele oplossingen. Om de omvang van de situatie in kaart te brengen, verzoekt GGZ Nederland zorginstellingen die hiermee te maken hebben, contact op te nemen met de organisatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top