ACTUEEL

IGJ stopt verscherpt toezicht op Talma Hof

De IGJ heeft het verscherpt toezicht op verpleeghuis Talma Hof, een locatie van Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Emmeloord opgeheven. De inspectie concludeerde tijdens een bezoek in september dat er geen structurele tekortkomingen meer zijn.

Dat meldt de IGJ op 11 oktober. Het verpleeghuis werd in maart voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht geplaatst. Er werden toen tekortkomingen geconstateerd op het gebied van persoonsgerichte zorg en deskundigheid van zorgverleners. Dat was een derde bezoek. De inspectie bezocht Talma Hof voor het eerst in 2016.

Kennis

De kennis van zorgverleners over cliënten met psychogeriatische problemen moest beter. De zorgverleners moesten de familie of andere vertegenwoordigers van de cliënten meer betrekken bij de zorg en de dossiers van de cliënten moesten beter bijgehouden.

Bij het laatste bezoek zag de inspectie dat er veel is verbeterd. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer. De zorg binnen Talma Hof is op dit moment van voldoende kwaliteit, aldus de IGJ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top