ACTUEEL

RVZ neutraal over loondienst specialisten

Loondienst voor alle medisch specialisten is geen oplossing voor de gebrekkige systematiek van beoordelen van het functioneren van medisch specialisten door raden van bestuur. Aldus voorzitter Rien Meijerink van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) woensdag tijdens het jaarcongres van de NVZD.

RVZ-advies over functioneringsgesprekken

Volgende week woensdag presenteert de RVZ een systematiek waarmee raden van bestuur het functioneren van medisch specialisten kunnen bespreken en beoordelen. Meijerink: “We gaan niet adviseren dat medisch specialisten in dienstverband moeten, ofschoon een dienstverband allerlei voordelen heeft. Maar die heeft zelfstandig werken in een maatschap ook. Voor geen van beide categorieën specialisten is het bespreken van het functioneren door de raad van bestuur nu goed geregeld.” Volgens Meijerink komt de RVZ met een voorstel dat voldoende afdicht hoe medische specialisten aan de raad van bestuur moeten rapporteren over hun functioneren.

Stichting voor de Zorg

Verder pleitte Meijerink voor een herbezinning op de ministeriële verantwoordelijkheid voor de gezondheidszorg. Volgens hem is het huidige systeem waarbij parlementariërs bewindspersoon voor allerhande incidenten naar de Tweede Kamer kunnen roepen ouderwets. Naar voorbeeld van de Raad voor de Rechtspraak zou een Stichting voor de Zorg een geschikter vehikel kunnen zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top