ACTUEEL

Vermoeidheidkliniek neemt patiënten op in Van der Valk Hotel

Op 18 oktober openen Van der Valk Hotel Tiel en de Vermoeidheidkliniek een derde gespecialiseerde kliniek voor patiënten met ME/cvs in Nederland. Door de samenwerking met het hotel kunnen patiënten die aan huis gekluisterd zijn om zoveel mogelijk prikkels te vermijden, nu worden opgenomen en geholpen door een multidisciplinair behandelteam.

Dat meldt de Vermoeidheidskliniek op haar website. In november start eerst een pilot. Eerder opende de Vermoeidheidskliniek al poliklinieken in Lelystad en De Bilt. 

Poli

Er zijn in Nederland ongeveer tachtigduizend patiënten met ME/cvs. Ongeveer tienduizend van hen zijn aan huis of bed gebonden. Een goot deel van de patiënten raakt geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt, sociaal geïsoleerd en komt financieel in de problemen. Pierre de Roy is ME/cvs-patiënt en oprichter van Vermoeidheidkliniek. “Wij helpen die patiënten op de poli van de internist na onderzoek en diagnose met behandeling door medicatie en met onze multidisciplinaire behandeling”, aldus De Roy. Voor de bedlegerige patiënten was dat tot nu toe niet mogelijk.

Behandelplan

Opname in het Van der Valk-zorghotel brengt daar verandering in. Het maakt een multidisciplinair onderzoek met een diagnose ‘rond het bed’ mogelijk. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld dat voorziet in veilige, online consulten met de internist en in ondersteuning van bijvoorbeeld mantelzorgers, thuiszorg en huisarts.

Op 18 oktober wordt in Tiel tijdens een symposium voor ME/cvs patiënten, belangstellenden en behandelaars de opnamemogelijkheid voor bedlegerige patiënten geïntroduceerd.   

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top