ACTUEEL

Vierentwintig miljoen euro voor onderzoek schizofrenie

Twee Nederlandse onderzoekers hebben ieder 12 miljoen euro gekregen voor onderzoek naar schizofrenie. Hoogleraren psychiatrie René Kahn van het UMC Utrecht en Jim van Os van Maastricht UMC besteden de Europese subsidie aan allerlei studies.

Onderzoek

Bij een van de onderzoeken probeert Kahn een medicijn te ontwikkelen op basis van een stof die voorkomt in cannabis. Van Os richt zich vooral op de oorzaken voor de ziekte.

Schizofrenie

Aan de onderzoeken doen vijfhonderd patiënten uit Europa mee. In Nederland lijden circa honderdduizend mensen aan de psychiatrische ziekte. Vaak beginnen de symptomen kort nadat iemand twintig jaar is geworden. Meer mannen dan vrouwen hebben er last van. Gemiddeld leven patiënten met schizofrenie korter door een slechte lichamelijke gezondheid en een verhoogd aantal gevallen van zelfmoord. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top