ACTUEEL

Patiënt Wadden 's nachts sneller in ziekenhuis

Patiënten op de Waddeneilanden die 's nachts acute hulp nodig hebben, kunnen over twee jaar sneller naar een ziekenhuis op het vasteland worden gebracht. Defensie zet daartoe vanaf 2012 andere helikopters in.

Nieuwe NH-90-helikopter

Dankzij deze NH-90-helikopter kan iemand binnen twintig minuten worden vervoerd. Dat is nu overdag ook al het geval. Maar 's nachts hebben de huidige Agusta-helikopters van de zogeheten Search and Rescue-eenheid (SAR) meer tijd nodig en duurt het patiëntenvervoer een uur. Alleen bij zeer extreme weersomstandigheden of als helikopters door een andere reden niet inzetbaar zijn, wordt een patiënt met de boot vervoerd, aldus een woordvoerster van Defensie.

Afspraken acuut patiëntenvervoer

Op Terschelling hebben diverse partijen woensdag hun handtekening gezet onder afspraken over het acute patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden. De nieuwe helikopters staan hiervoor straks dag en nacht klaar in Den Helder. Nu staan de SAR-toestellen, die in de afgelopen decennia circa 4500 patiënten hebben vervoerd, nog in Leeuwarden. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top