Tech

Poli's VUmc tot zeker woensdag 10 uur dicht

De poliklinieken van het VUmc in Amsterdam blijven tot zeker 10 uur woensdagochtend dicht. De spoedeisende hulp ging dinsdag rond 15.30 uur weer open, laat een woordvoerder weten.

De afdelingen van het ziekenhuis werden dinsdagochtend platgelegd door een grote ICT-storing. De oorzaak daarvan is nog altijd niet gevonden. Door de computerstoring kunnen patiëntendossiers niet ingezien worden. Ook is het voor medisch personeel niet mogelijk om in te loggen. Daarbij is de toegang tot mailprogramma's geblokkeerd. "Daardoor is het niet veilig om patiënten te behandelen. Er wordt hard gewerkt om de storing op te lossen. De oorzaak is nog onbekend", aldus de zegsvrouw.

Patiënten werden dinsdag ondergebracht in andere ziekenhuizen. Ook zijn ze gebeld om nieuwe afspraken in te plannen. Mensen die acute zorg nodig hadden, werden wel behandeld. Ook de geplande opnames in het ziekenhuis gingen door. Patiënten die met de ambulance naar de spoedeisende hulp moeten, worden naar andere ziekenhuizen gebracht. De storing begon dinsdag halverwege de ochtend.

Stroomstoring

In oktober 2014 werd VUmc ook getroffen door een grote storing in het ICT-systeem, die een etmaal duurde. Toen was een stroomstoring de aanleiding. Na de stroomuitval sloegen de noodaggregaten aan, waardoor de computersystemen ontregeld raakten. Als gevolg hier van moest onder meer de Spoedeisende Hulp (SEH) en de polikliniek worden gesloten voor acute patiënten. Ambulances moesten uitwijken naar andere locaties. Ook moesten afspraken met urgente patiënten worden verzet. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top