ACTUEEL

UU schaalt farmaceutische wetenschappen op

De Universiteit Utrecht (UU) start een nieuwe internationale opleiding voor ontwikkelaars van innovatieve geneesmiddelen. Met de oprichting van het College of Pharmaceutical Sciences wil de universiteit het onderzoek op het gebied van life sciences een impuls geven.

Uitdaging

De focus van de opleiding ligt op ziekten van het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem, zoals Alzheimer, depressie, verslaving, multiple sclerose en astma. Het onderzoek naar deze ziektes heeft de afgelopen jaren een impuls gekregen dankzij ontwikkelingen in de onderzoekstechnieken op het niveau van de hersenen en de cel. De farmaceutische industrie staat nu voor de uitdaging om op basis van al die nieuwe kennis geneesmiddelen te ontwikkelen.

Talent

Het College-onderwijs voor de geneesmiddelenonderzoekers zal kleinschalig en projectgeoriënteerd zijn. Het College of Pharmaceutical Sciences maakt deel uit van de bacheloropleiding Farmacie. Alleen talentvolle en gemotiveerde studenten krijgen toegang tot de opleiding. Dit jaar is er plaats voor 25 studenten.

Life sciences centrum

Met farmaceutische wetenschappen, scheikunde, biologie, geneeskunde, diergeneeskunde en het UMC Utrecht is de Universiteit Utrecht naar eigen zeggen het grootste wetenschappelijke Life Sciences centrum  van Nederland. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met de Life Sciences partners op universiteitsterrein de Uithof, zoals het Hubrecht Instituut en het RIVM.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top