ACTUEEL

Ziekenhuisdieven veroordeeld tot celstraffen

De rechtbank in Den Haag heeft twee mannen van 48 en 25 jaar oud veroordeeld tot gevangenisstraffen voor diefstallen in ziekenhuizen in Den Haag, Leiderdorp, Rotterdam en Gorinchem. De oudste dief kreeg vijftien maanden, de jongste negen.

De twee stalen laptops, tablets, mobieltjes en portemonnees, zo meldt Omroep West op haar site. Ze werden in oktober 2017 in België opgepakt. De mannen, afkomstig uit Bulgarije, werden ook verdacht van diefstallen in ziekenhuizen in Tiel, Apeldoorn en Capelle aan den IJssel. Maar daarvoor vond de rechtbank geen bewijs. Daarom viel de straf lager uit dan het openbaar ministerie (OM) twee weken geleden eiste: veertig maanden cel voor beide verdachten.

Medicatie

Het OM benadrukte dat de diefstallen zeer kwetsbare mensen hebben getroffen. Zo werd een laptop gestolen van een afdeling oncologie, terwijl de patiënt lag te slapen. Bij een ander ziekenhuis werd de computer ontvreemd waarop de medicatie van een afdeling stond. In een Haags ziekenhuis werd een vrouw die net was bevallen slachtoffer. Haar portemonnee met vijfhonderd euro en laptop werden gestolen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top