ACTUEEL

Inspectie trekt deel aanwijzing Arduin-locatie in

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) trekt een deel van de aanwijzing aan Arduin voor locatie Aagtekerke in. De zorgaanbieder heeft namelijk voldaan aan het doel van de aanwijzing om twee Bopz-cliënten over te laten dragen aan een andere zorgaanbieder en een derde cliënt opnieuw in beeld te brengen.

Het tweede deel van de aanwijzing betrof onder meer het wegnemen van de tekortkomingen op thema’s deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid en vrijheidsbeperking. Deze tekortkomingen zijn er nog, dit deel van de aanwijzing trekt de inspectie dan ook niet in. Arduin moet de tekortkomingen in behandelcentrum Aagtekerke voor 21 november 2018 wegnemen. Tot die tijd mag deze locatie geen nieuwe cliënten aannemen.

Bij de IGJ leven "bredere zorgen over de kwaliteit en veiligheid bij Arduin". Hierover is de inspectie in gesprek met de raad van bestuur van de zorgorganisatie. De inspectie volgt de situatie intensief en legt waar nodig maatregelen op die moeten leiden tot goede zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top