Vastgoed

Pleyade bouwt zorgappartementen in Elst

Zorgorganisatie Pleyade laat in het Gelderse Elst een complex bouwen met 36 appartementen, waarbij de regie ligt bij de cliënten. Die gaan er zelfstandig wonen en krijgen zorg wanneer dat nodig is. Het complex wordt in maart 2020 opgeleverd.

Dat meldt bureau Wiegerinck Architecten, dat het complex voor Pleyade ontwerpt. In het gebouw worden appartementen, terrassen, ontmoetingsplekken voor cliënten en gasten en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Eromheen komt een gemeenschappelijke tuin. Het complex wordt gerealiseerd door KuiperBouw en Rouweler Installatietechniek.

Voordeur

Pleyade wilde dat alle associaties met een traditioneel verpleeghuis achterwege blijven. Bewoners betreden hun appartementen via hun eigen voordeur met eigen huisnummer en deurbel. "In het ontwerp van het gebouw zijn het leven, de identiteit en leefstijl van de cliënt uitgangspunt. Een écht thuis voor ouderen is wat we gaan neerzetten", zegt Floor de Vroome, bestuurder van Pleyade. De zorg en dienstverlening, volgens wat Pleyade het 'ondersteuning-op-maat-concept' noemt, zijn alleen op de achtergrond aanwezig.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top