ACTUEEL

Amsterdam heeft geen noodscenario voor sluiting Slotervaart

Hoewel MC Slotervaart al langer financiële problemen had, lag er bij de andere Amsterdamse ziekenhuizen geen noodscenario klaar voor als het omvalt. Er is nu koortsachtig overleg hoe de patiënten onderling verdeeld moeten worden. Dat gaat voorlopig nog alleen over SEH-patiënten.

Dat meldt Het Parool op 24 oktober. Op 23 oktober heeft MC Slotervaart uitstel van betaling gevraagd en prompt daarop de deuren van de SEH gesloten. De andere ziekenhuizen moeten nu zo’n dertig tot veertig spoedeisende patiënten per dag herverdelen, maar ze moeten ook opvangen dat MC Slotervaart nu geen nieuwe patiënten meer opneemt. “Er is continu intensief overleg tussen de ziekenhuisbesturen”, zegt een woordvoerder van het OLVG.

VUmc

Daarbovenop kwam nog dat Amsterdam UMC, locatie VUmc, de SEH moest sluiten vanwege een technische storing. Die is verholpen en vanaf vanmiddag is de SEH weer open. Beide voorvallen tonen nog eens aan hoe nijpend de Amsterdamse situatie rondom de spoedzorg is. Het aantal gevallen dat de SEH patiënten moet weigeren is bijna verdubbeld naar 2800 per jaar.  

Volgens Zilveren Kruis zijn de Amsterdamse ziekenhuizen goed in staat de patiënten van MC Slotervaart op te vangen. Tot nu toe loopt dat zonder problemen, zeggen ook de ziekenhuizen. Het is echter de vraag wat er gebeurd als gespecialiseerd personeel van het MC Slotervaart vertrekt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top