ACTUEEL

IGZ onderzoekt verwaarlozing in Haags verpleeghuis

De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt een klacht over verwaarlozing bij het Haagse verpleeghuis Nebo. Dat schrijft De Telegraaf donderdag. Het ziekenhuis Bronovo, waar het verpleeghuis onder valt, wil alleen bevestigen dat een klacht bij de inspectie is ingediend, staat in Trouw te lezen.

Nieuwe directeur

De pas aangestelde directeur van het verpleeghuis doet ook onderzoek naar verschillende klachten van familieleden en bekenden van patiënten. Volgens De Telegraaf is hij druk bezig schoon schip te maken in de zorginstelling.

Klachten

Een van de klachten is een veronachtzaamd trombosebeen van een hoogbejaarde suikerpatiënte dat daardoor onlangs in een ziekenhuis moest worden afgezet. De telegraaf noemt verder klachten over bejaarden die in vieze luier rondlopen, vieze nagels, ongeschoren gezichten en zelfs valpartijen met blauwe plekken en gaten in het hoofd tot gevolg.

Bezuinigingen en werkdruk

Een woordvoerster van het verpleeghuis zegt dat de instelling niet meer de zorg kan leveren die het zou willen. Dit zou komen door de bezuinigingen van minister Klink van VWS en de steeds hoger wordende werkdruk daarbij. “Wij moeten 1 miljoen euro bezuinigen op een begroting van 11 miljoen terwijl tegelijkertijd de zwaarte van de zorg enorm is toegenomen”, zegt de woordvoerster in De Telegraaf. De nieuwe directeur zoekt nu met de staf naar een manier om de zorgkwaliteit te verbeteren.

Verpleeghuis Nebo

Verpleeghuis Nebo, centrum voor behandeling en zorg, verpleegt somatische en psychogeriatrische bewoners waaronder demente bejaarden en mensen die na een specialistische behandeling in het ziekenhuis langdurig verpleegd moeten worden. Nebo biedt plaats aan 120 cliënten.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top