ACTUEEL

MC Slotervaart neemt geen patiënten meer op

MC Slotervaart heeft besloten om geen nieuwe patiënten meer op te nemen. De operatiekamers en intensive care blijven alleen operationeel voor patiënten die op dit moment in het ziekenhuis liggen. Inmiddels is met Zilveren Kruis en de overige betrokken zorgverzekeraars overeengekomen dat er geld beschikbaar is voor de zorg van de patiënten die op dit moment in het ziekenhuis zijn.

Het besluit om geen nieuwe patiënten op te nemen, is genomen als gevolg van het uitstel van betaling en de onzekerheid die daaruit voortvloeit. Het ziekenhuis neemt doorverwijzingen vanuit huisartsen of andere medische instellingen niet meer aan. MC Slotervaart waarborgt naar eigen zeggen de goede zorg voor de patiënten die nu in behandeling in het ziekenhuis zijn.

De operatiekamers blijven open voor spoedgevallen van patiënten die op dit moment in het ziekenhuis liggen. De intensive care-afdeling is open voor noodopnames van patiënten die momenteel in het ziekenhuis aanwezig zijn. Sinds 23 november is de spoedeisende hulp-afdeling gesloten.

MC Slotervaart werkt op de genoemde afdelingen met veel uitzendkrachten. "Door de actuele situatie zijn deze medewerkers veelal niet meer beschikbaar. Het personeelstekort dat hierdoor ontstaat, is van dien aard dat het onverantwoord is om deze afdelingen voor nieuwe patiënten open te houden."

Zorgverzekeraars

De inmiddels aangestelde bewindvoerders Marc van Zanten en Marlous de Groot zijn samen met het bestuur van het ziekenhuis in overleg getreden met de zorgverzekeraars. Het bestuur en de bewindvoerders hebben overeenstemming bereikt met de zorgverzekeraars, onder leiding van Zilveren Kruis, dat er geld beschikbaar wordt gesteld voor de voorzetting van de huidige zorg. Daardoor is het voor het ziekenhuis mogelijk om de zorg tijdelijk voort te zetten.

Het MC Slotervaart verwacht deze week nog duidelijkheid over de situatie voor de komende periode. Het bestuur en de bewindvoerders geven de medewerkers van MC Slotervaart donderdag 25 oktober een toelichting en een update van de actuele situatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top