ACTUEEL

ETZ sluit meerjarencontract zonder omzetplafond met a.s.r.

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg en zorgverzekeraar a.s.r. hebben overeenstemming bereikt over de prijs en het volume van de zorg voor de jaren 2019 en 2020. Het ziekenhuis en a.s.r. hebben voor een aantal specifieke, gespecialiseerde behandelingen geen omzetplafond afgesproken.

Het is voor het eerst dat het ETZ een contract voor meerdere jaren afsluit met a.s.r. Marcel Vrijhoeven, manager zorgverkoop in het ziekenhuis, noemt het "bijzonder" dat met de zorgverzekeraar is afgesproken voor bepaalde behandelingen geen omzetplafond in te stellen. "Hierdoor hebben verzekerden van a.s.r. optimale toegang tot deze zorg en kan ons ziekenhuis zich bovendien verder profileren op bovenregionale speerpunten zoals traumatologie en neurochirurgie." Als voorbeeld hiervan noemt Vrijhoeven de bestraling van hersentumoren met het Gamma Knife, complexe operaties aan de wervelkolom en behandelingen van kanker in het hoofd-halsgebied.

Met de zorgverzekeraars CZ en VGZ heeft het ETZ al eerder meerjarencontracten afgesloten. Vrijhoeven: "Daarbij zijn onder meer afspraken gemaakt over gepast gebruik van zorg. De overeenkomst met a.s.r. zorgt ervoor dat we deze transitie, met als doel betere en effectieve zorg, onverminderd kunnen doortrekken. Hiermee leveren we een bijdrage aan het beheersen van de zorgkosten, in lijn met de doelstellingen uit het Bestuurlijk Hoofdlijnenakkoord".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top