ACTUEEL

Geen uitzicht op doorstart Slotervaart, actie bij Zilveren Kruis

Op dit moment is er nog geen concreet uitzicht op een 'gehele doorstart' van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Daarom bereiden de curatoren een goede afbouw van de poliklinische zorg voor. Dat meldt het failliet verklaarde ziekenhuis.

Zo bekijken specialisten alle patiëntendossiers om te zien waar poliklinische patiënten het beste af zijn. Een crisisteam voert meerdere malen per dag overleg om dat allemaal in goede banen te leiden. Ook wordt gesproken met de zorgverzekeraars, omliggende ziekenhuizen, huisartsen, het ministerie en de gemeente. De poliklinieken zijn nog wel open.

Vrijdag waren de opgenomen patiënten al overgeplaatst, of konden naar huis. Dat moest heel snel gebeuren omdat er niet genoeg personeel was voor de operatiekamer en intensive care. En dat kwam weer doordat veel gespecialiseerd personeel geen vast contract had, stelt het ziekenhuis. Het ziekenhuis noemt het faillissement voor patiënten en medewerkers opnieuw 'droevig en onverwachts'.

Boos

Medewerkers en patiënten van de failliete ziekenhuizen in Lelystad en Amsterdam zijn op bezoek geweest bij Zilveren Kruis in Leiden. Ze zijn boos op de zorgverzekeraar, die het niet meer zag zitten de instellingen te financieren. Zilveren Kruis voerde gesprekken met de bezoekers. Er werden onder meer persoonlijke ervaringen gedeeld. Zo vertelde een verpleegkundige hoe ze over de ontwikkelingen sprak met iemand die niet meer beter wordt.
 
Volgens een woordvoerster van de SP, die de actie hielp op touw te zetten, waren er meer dan tweehonderd mensen op de bijeenkomst afgekomen. Omdat de ontmoeting de SP te weinig opleverde, roept de partij mensen op woensdag het debat over onder meer ziekenhuiszorg in de Tweede Kamer bij te wonen. "De politiek is nu aan zet." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top