ACTUEEL

Noord-Brabant werkt samen met Antwerpen voor zorginnovatie

De provincies Noord-Brabant en Antwerpen gaan samenwerken om zorginnovatie te stimuleren. De provincies willen ondernemers, kennisinstellingen en zorgorganisaties stimuleren om de krachten te bundelen en voor de brede zorgsector vernieuwende technologieën en methodieken te ontwikkelen, uit te testen en succesvol op de markt te brengen.

De Nederlandse en Belgische provincie kampen naar eigen zeggen met dezelfde demografische uitdaging: een snel toenemende vergrijzing de komende decennia. Een groot deel van de inwoners van beide provincies is in 2035 ouder dan 65 jaar. Om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg in de toekomst te waarborgen, is volgens Noord-Brabant en Antwerpen zorginnovatie nodig.

De Antwerpse gedeputeerde voor Zorginnovatie Peter Bellens stelt dat schaalgrootte belangrijk is om nieuwe toepassingen succesvol te implementeren. "Dankzij deze samenwerking kunnen we dat garanderen. Op die manier kunnen we meer KMO’s en MKB’s overhalen om te investeren in zorginnovatie, ook wanneer zij nog niet in deze sector actief zijn."

Risico's nemen

Henri Swinkels, gedeputeerde voor Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant: "In ons bestuursakkoord staat dat we maatschappelijk moeten innoveren, samen dingen uitproberen, durven experimenteren en risico’s nemen om daadwerkelijk doorbraken te realiseren. Als we dat samen doen, hebben we ook de schaalgrootte waarop dat kan, dus we zijn erg blij met deze samenwerking."

Antwerpen en Noord-Brabant vinden elkaar nu al in diverse samenwerkingsverbanden. Dat is veelal via Europese projecten en grensoverschrijdende proeftuinen, waar samen met de eindgebruikers nieuwe producten of diensten worden ontwikkeld, getest en in gebruik genomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top