ACTUEEL

UMC Groningen kampt met computerstoring

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kampt sinds twee dagen met een grote computerstoring. Dat meldde een woordvoerster van het ziekenhuis donderdag.

Vertraging

Volgens de zegsvrouw leidt de storing niet tot gevaarlijke situaties voor patiënten en kunnen geplande operaties gewoon doorgang vinden. De storing levert vooral ongemak en vertraging op, omdat processen die normaal digitaal verlopen, zoals het aanvragen van röntgenfoto's, nu handmatig moeten worden verricht.

Lichtgewonden

Om de druk op de centrale spoedopvang enigszins te verlichten, is in overleg met de ambulancediensten besloten lichtgewonde spoedgevallen naar ziekenhuizen in de buurt te vervoeren. Zwaargewonden kunnen wel gewoon terecht in het UMCG.

Hardware

De computerstoring is ontstaan in het hardware-systeem van het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk wanneer het probleem is verholpen. Medio november kampte het universitair medische centrum ook al met een grote computerstoring. Het UMCG kon hierdoor lange tijd geen spoedgevallen opnemen. Verpleegkundigen moesten door de storing handmatig de medicijnverstrekking bijhouden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top