ACTUEEL

Nederlands Centrum Jeugdgezondheid van start

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), tot nu toe onderdeel van het RIVM, gaat verder als onafhankelijk instituut onder de vlag van ActiZ en GGD Nederland. Dat meldt ActiZ donderdag op haar website.

Werving nieuwe directeur

In september 2009 hadden ActiZ en GGD Nederland al overeenstemming bereikt om het Het landelijk kennis- en expertisecentrum jeugdgezondheidszorg op verzoek van het ministerie van VWS onder te brengen in een onafhankelijke organisatie. In de loop van 2010 wordt het huidige  centrum ondergebracht in de nieuw opgerichte stichting NCJ en wordt gevestigd in Utrecht. Het bestuur gaat binnenkort een directeur voor het NCJ werven. Tot die tijd zal Hans Derks als kwartiermaker het bestuur ondersteunen. De financiering wordt gecontinueerd door het ministerie van VWS. Het bestuur, bestaande uit Monique Kavelaars, Simone Buitendijk en Ron Axt, heeft op 1 maart 2010 zijn oprichtingsvergadering gehouden.

Schakel tussen beleid en praktijk

Het NJC moet de bindende schakel vormen tussen beleid, wetenschap, onderwijs en uitvoeringspraktijk. Daarnaast moet het centrum bijdragen aan de ontwikkeling, borging en professionalisering van de jeugdgezondheidszorg. Ook heeft het NCJ zich te doel gesteld om de kansen voor de jeugd te optimaliseren, zodat zij zo gezond en veilig mogelijk kan opgroeien.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top