ACTUEEL

Pharmaceut ontplooit Europese activiteiten vanuit Amsterdam

Het Amerikaanse biotechbedrijf Alnylam Pharmaceuticals heeft een nieuw kantoor geopend in Amsterdam. Dat vormt de basis van haar commerciële, operationele én wetenschappelijke activiteiten in Europa. Het bedrijf zegt dat het dicht op het ‘research and development-ecosysteem en het hoge niveau van de academische ziekenhuizen in Amsterdam en Nederland’ wil zitten.

Dat meldt Alnylam op 30 oktober. Alnylam Pharmaceuticals is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van RNA-interferentie (RNAi) naar een vernieuwende categorie medicijnen, met het potentieel om het leven te verbeteren van mensen die lijden aan zeldzame genetische, cardiometabole en hepatische infectieziekten.

Hub

Barry Greene, president van Alnylam Pharmaceuticals zei tijdens de opening dat het bedrijf Nederland ziet als toekomstige hub voor Europa. Partners van Alnylam in Nederland zijn amsterdam inbusiness, Health~Holland (onderdeel van Topsector Life Sciences & Health) en Invest NL. Wouter Bos, bestuursvoorzitter van Invest NL: "Tijdens mijn vorige functie als voorzitter van het VU Medisch Centrum, nu Amsterdam UMC, hadden wij grote waardering voor de samenwerking tussen Alnylam en onze professoren. Ik verwacht dat onze gezamenlijke focus op de wetenschap en uitzonderlijk onderzoek zal bijdragen aan het succes van Alnylam in Nederland."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top