ACTUEEL

Nieuwe bestuurders bij ZonMw

Per 1 oktober heeft minister Hugo de Jonge van VWS Moniek Pieters en Edwin Maalderink benoemd als bestuurslid van ZonMw. Zij volgen Marjolein Verstappen en Richard Janssen op.

Dat meldt ZonMw op 31 oktober. Moniek Pieters studeerde Levensmiddelentechnologie in Wageningen en promoveerde bij de vakgroep Biofarmacie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zij startte in 1993 bij het RIVM als onderzoeker in de risicobeoordeling van stoffen en ontwikkelde zich verder via diverse managementfuncties. In 2006 werd zij benoemd tot directeur Volksgezondheid en Zorg bij het RIVM en was onder andere verantwoordelijk voor de Volksgezondheid Toekomstverkenning (VTV) en de nieuw opgerichte Centra voor Bevolkingsonderzoek en Gezond Leven. Sinds 2013 is Pieters directeur Publieke Gezondheid in Gelderland-Zuid en verantwoordelijk voor de GGD en de GHOR in de regio.

Financiën

Edwin Maalderink deed zijn studie bedrijfswetenschappen aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Maalderink heeft gewerkt als financieel directeur bij Radboudumc en Medisch Spectrum Twente. Ook heeft hij bij verschillende zorgorganisaties veranderingstrajecten aangestuurd op het gebied van besturing, bedrijfsvoering en organisatieinrichting. Hij is nu lid van de raad van bestuur bij Gelre ziekenhuizen. Maalderink neemt van Richard Janssen de portefeuille financiën over.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top