Vastgoed

Bouwinvest plaatst defibrillators in hele woonportefeuille

Vastgoedinvesteerder Bouwinvest gaat defibrillators plaatsen in en rondom alle woningen van het Bouwinvest Dutch Residential Fund. In totaal worden er driehonderd automatische externe defibrillators (AED’s) geplaatst.

Dat heeft Bouwinvest op 1 november bekend gemaakt. Vanaf eind 2018 begint de investeerder met het plaatsen van AED’s bij de woningen in de portefeuille. Het is daarvoor een partnerschap aangegaan met City AED.

“Wij vinden een gezonde leefomgeving voor onze huurders belangrijk. Wij creëren met deze samenwerking meer veiligheid voor de huurders, maar ook voor de buurten waar de woningen staan. Wij waren direct enthousiast en het was dan ook niet nodig om lang na te denken over deze samenwerking”, zegt Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest.

Onderhoud

Uit cijfers van de Nederlandse Hartstichting blijkt dat bij een hartstilstand de overlevingskansen verdubbelen met de inzet van een AED. Het uitgangspunt is dat een AED binnen zes minuten de grootste kans op overleving biedt. Een landelijk netwerk kan ieder jaar 2500 levens in Nederland redden. Essentieel daarbij is dat de AED’s niet alleen geplaatst worden, maar ook goed onderhouden worden zodat deze altijd goed werkbaar blijven. Daar zorgt City AED voor.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top