Finance

Aandeelhouders MC Groep weerspreken aantijgingen Kamer

De aandeelhouders van MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen weerspreken aantijgingen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan “ontoelaatbaar handelen en schimmige transacties”. Loek Winter, Willem de Boer en andere aandeelhouders reageren hiermee op het Tweede Kamerdebat van 31 oktober waarin door verschillende fracties schande werd gesproken van het optreden van de aandeelhouders.

De woordvoerders van de betreffende partijen drongen bij de minister aan op onderzoek. Bruins liet weten dat in geval van ontoelaatbare constructies “de onderste steen” boven zal komen. In een verklaring melden de eigenaren dat ze een accountant onderzoek laten doen naar de beschuldigingen en dat ze daarover zullen rapporteren aan de curatoren van de failliet verklaarde ziekenhuizen.

Ze wijzen er op dat zij een investering in de ziekenhuizen hebben gedaan van in totaal 14,7 miljoen euro in de vorm van leningen en kapitaal. Ook benadrukken ze dat ze zichzelf in de afgelopen tien jaar nooit dividend hebben uitgekeerd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

2 november 2018

qui s’excuse s’accuse

Top