ACTUEEL

Hulp voor artsen en bestuur MC Slotervaart

Het personeel, het bestuur en het crisisteam van het failliete Slotervaartziekenhuis krijgen versterking. Dat is nodig om de afbouw van de zorg en de overdracht van patiënten naar andere ziekenhuizen in goede banen te leiden, laat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) weten.

Twee "gezaghebbende en onafhankelijke artsen" schieten de artsen en verpleegkundigen van het Amsterdamse ziekenhuis te hulp. Ook het bestuur krijgt assistentie, van Bruins' ministerie. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stuurt verder mensen om het crisisteam van het ziekenhuis bij te staan.

Bedden

Naburige ziekenhuizen hebben genoeg bedden en personeel om de patiënten van het Slotervaartziekenhuis op te vangen, hebben zij met zorgverzekeraar Zilveren Kruis afgesproken. Als er meer nodig blijkt, komt dat er ook. De zorgverzekeraar en het Slotervaart zorgen ervoor dat deze ziekenhuizen de gegevens van de overgedragen patiënten sneller krijgen.

Zilveren Kruis maakt ook afspraken met de huisartsen in de buurt, omdat die door de ontmanteling van het failliete ziekenhuis ook extra werk moeten verrichten.

Samenwerken

Het Slotervaartziekenhuis en de curator kunnen op de zorgverzekeraar, het ministerie, de gemeente Amsterdam, de inspectie en toezichthouder NZa rekenen, schrijft Bruins aan de Tweede Kamer. Zij blijven de komende dagen nauw samenwerken "om te doen wat nodig is om de zorg voor patiënten van het MC Slotervaart goed uit te kunnen voeren".

De kans op een doorstart van het ziekenhuis zijn klein. De ontmanteling wordt daarom in volle vaart doorgezet. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top