ACTUEEL

'Winter is niet betrokken bij doorstart IJsselmeerziekenhuizen'

Loek Winter speelt geen rol bij een eventuele doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen door Cardiologie Centra Nederland. CCN wil de ziekenhuizen overnemen door middel van een nieuw op te richten vennootschap, die zal handelen onder de naam Zuiderzee Netwerk Ziekenhuis, waar Winter niet bij betrokken is.

Dit meldt CCN in een persverklaring, naar aanleiding van recente berichtgeving over de betrokkenheid van Winter bij CCN en de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen. CCN is een stichting, die functioneert als een netwerkorganisatie en de zorgverlening uitbesteedt aan vennootschappen. Winter heeft als aandeelhouder van DC Klinieken een minderheidsbelang (van 23 procent) in Heart for health BV, dat diensten levert aan onder andere CCN. CCN-oprichters en cardiologen Igor Tulevski en Aernout Somsen hebben samen de meerderheid van de aandelen (circa 77 procent) van Heart for health in handen. Winter en CCN werken samen in Sionsberg in Dokkum.

Winter is nadrukkelijk niet betrokken bij de Stichting CCN en speelt bovendien geen rol bij het voornemen van de organisatie om de IJsselmeerziekenhuizen te kopen. CCN wil hiervoor, samen met andere partners, Zuiderzee Netwerk Ziekenhuis (ZNZ) oprichten. Hierin zal Winter "geen positie of belang hebben, noch anderszins betrokken zijn".

Emotie

Igor Tulevski, voorzitter van de raad van bestuur van CCN: "Het is oprecht jammer dat we verzanden in emotie en politieke discussie. Dat gaat het probleem niet oplossen." CCN heeft een doorstartplan ingediend bij de curator van IJsselmeerziekenhuizen. De organisatie wil zorg zo dichtbij mogelijk bieden, door met alle zorgpartners in de regio afspraken te maken. CCN wil zelfs tegemoet komen aan de wens van minister Bruins (voor Medische Zorg) om complexe spoedeisende hulp en verloskunde in de ziekenhuizen te behouden, mits de minister met extra geld komt. De cliëntenraad van IJsselmeerziekenhuizen is ervan overtuigd dat CCN de doorstart mogelijk gaat maken.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

7 november 2018

De bestaande relatie tussen de mannen van CCN en Winter is alarmerend genoeg. De drijfveer om commercieel actief te willen zijn is waarschijnlijk dezelfde.

Tegemoet komen aan de wensen van de minister wanneer er meer geld op tafel komt. Dat zou Lelystad een ‘status aparte’ geven en is in feite binnne het huidige stelsel niet uitvoerbaar. De minister heeft in de 2e Kamer een beetje domme belofte gedaan. Had zijn rug meer reacht moeten houden.

De mooiste oplossing komt van de kant van het St. Jansdal. Overdag in feite alle relevante zorg in Lelystad aanwezig, inclusief een spoedpoli en verder geen dure oplossingsrichting om beschikbaarheid te moeten bieden voor avond, nacht en weekend.
Wanneer buiten de ‘kantoortijden’ zorg nodig is, valt men terug op het gebruik van de eigen auto of van de ambulance, nadat de HAP geconsulteerd is.

Top