ACTUEEL

Personeel moet massaal betalen voor parkeerplek

Personeel in ziekenhuizen moet vaak betalen om bij het gebouw te parkeren. Dat blijkt uit reacties op Nursing.nl, naar aanleiding van het bericht dat het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) in Dordrecht vanaf 5 april voor personeel betaald parkeren invoert.

Bekend probleem

Dat het ASZ één euro per twaalf uur gaat vragen aan personeel dat op de hoofdlocatie wil parkeren, leverde op de website van Nursing diverse verontwaardigde reacties op. Volgens Rolf de Wilde van vakbond NU'91 is 'flink betalen' voor parkeerruimte bij de ziekenhuizen een bekend probleem. "Gemeenten vragen de ziekenhuizen geld, die het vervolgens liever terugvragen van het personeel dan van hun patiënten. Voor het verpleegkundige beroep is dit zeker niet gunstig. Er zijn al zoveel tekorten, en verpleegkundigen verdienen al geen topsalaris. Laten we zeggen dat het beroep er niet aantrekkelijker op wordt als je ook nog geld moet betalen om je auto kwijt te kunnen tijdens het werk", aldus De Wilde op de website van Nursing.

Verantwoordelijkheid bij instellingen

"Toen vier jaar geleden het betaald parkeren werd ingevoerd in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven, hebben we hemel en aarde bewogen om het te voorkomen", stelt De Wilde. "Helaas worden dit soort dingen niet geregeld in de cao, dus ligt de verantwoordelijkheid voor een goed parkeerbeleid bij de instellingen zelf."

Laag tarief

De Raad van Bestuur van het ASZ zegt tegen Nursing zich te kunnen voorstellen dat het personeel niet blij is met deze extra kostenpost, maar het ziekenhuis kan en wil de kosten voor het parkeren niet langer zelf dragen. Tot nu toe deed zij dat wel: de gemeente heeft in 2007 betaald parkeren ingevoerd bij het Dordtse ziekenhuis. Het ziekenhuis zegt zich wel hard gemaakt te hebben voor een zo laag mogelijk tarief voor de medewerkers.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Smulders

6 maart 2010

IP Parking B.V. heeft qua systeem hier een hele mooie oplossing voor ontwikkeld. Iedere medewerker van een ziekenhuis krijgt een persoonlijke pagina. Vanuit deze pagina kan worden bekeken hoeveel en tegen welk tarief men heeft geparkeerd. Tevens kunnen hier persoonlijke gegevens aangepast worden. Het verschuldigde parkeertarief wordt maandelijks via een automatische incasso geincasseerd.Bij het in- en uitrijden wordt het kenteken gescand van de medewerker waardoor er een hoge doorstroom wordt gecreeerd. Het is dan ook mogelijk om het personeel onder dit zelfde account te laten parkeren in vrijwel alle grote steden in het land.Voordelen Ziekenhuis:

- Geen koppeling nodig met loonadministratie

- Snelle doorgang bij in- en uitritten

- Geen gedoe met abonnementenbeheer (door persoonlijke pagina kan iedere werknemer zijn eigen gegevens bijhouden

- Positieve secundaire arbeidsvoorwaarden aan personeel aanbieden omdat zij in het hele land per minuut kunnen betalen voor parkeren

- Personeel kan voor vragen terrecht bij onze helpdesk

Voordelen personeel:

- Ten alle tijden inzicht in verbruikt parkeertarief

- Direct aangesloten op landelijk netwerk

Zie voor meer informatie: www.stadspasparkeren.nlLeuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!

Top