Tech

Buro Wisselstroom krijgt opdracht stappenplan e-health implementatie

Zorg voor Innoveren heeft Buro Wisselstroom de opdracht gegeven om een stappenplan te ontwikkelen voor de implementatie van e-health. Zorg voor Innoveren is een samenwerkingsverband van ZonMw, Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit en het ministerie van VWS.

Buro Wisselstroom deed al onderzoek naar de behoefte aan kennis en informatie over e-health. "Het bracht een mooi inzicht in de veelomvattendheid van implementatie en waar zoal behoefte aan is", stelt het bureau daarover op zijn website.

Zorg voor innoveren heeft als doel om zorgorganisaties en leveranciers op weg te helpen met innoveren door middel van informatie, inspiratie en verbinding. "In de lijn van het doel van Zorg voor innoveren, wordt het stappenplan kort en krachtig (geen handboek) en moet het mensen handelsperspectief gaan geven bij het implementeren van eHealth-toepassingen", stelt Buro Wisselstroom.

Het stappenplan krijgt 6 onderdelen. "In het inleidende onderdeel gaan we in op de aanleidingen die we zien voor implementatie en het stappenplan. Ook gaan we in op wat implementatie is en wat het belang ervan is. Tot slot lichten we op hoofdlijnen ons 5-fasenmodel van implementatie toe.  Deze gebruiken we vervolgens als kapstok voor de overige vijf onderdelen van het stappenplan door  uitgebreid uit te werken hoe je aan elk fase invulling geeft. Binnen elke implementatiefase gaan we in op een aantal inhoudelijke onderwerpen die specifiek zijn voor de betreffende implementatiefase", aldus Buro Wisselstroom.

De bedoeling is om het stappenplan begin 2019 te publiceren op zorgvoorinnoveren.nl als onderdeel van de kennisbank Implementatie.

---

Op 15 november is de vijfde editie van de eHealth Convention van Skipr en Emerce. eHealth Convention gaat in op de laatste relevante ontwikkelingen, nieuwste toepassingen, innovaties en de impact daarvan op de zorg. Sprekers zijn dit jaar onder meer Ronald Plasterk (MyTomorrows) , Jorrit Ebben (Siza) en Rachel van Hellemondt (Centrum Ethiek en Gezondheid). Klik hier voor het volledige programma.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top