Tech

Noordwest neemt slimme pleister in gebruik

Het hart-long centrum van Noordwest Ziekenhuisgroep heeft de Biosensor-pleisters van Philips in gebruik genomen. Een groep patiënten die op de verpleegafdeling cardiologie of longziekte in Alkmaar ligt wordt doormiddel van de slimme pleister 24 uur per dag gemonitord.

Het gaat onder andere om patiënten die een operatie hebben ondergaan, kwetsbare ouderen en vitaal bedreigde patiënten. Elke minuut wordt de hartslag en ademhalingsfrequentie gemeten. Ook wordt de lichaamshouding gemonitord om vallen te detecteren. Dit kan nog worden aangevuld met een meting van bloeddruk, zuurstofsaturatie en temperatuur, zo laat de ziekenhuisorganisatie weten.

De slimme pleister moet verpleegkundigen een compleet beeld heeft van de waardes van de patiënt. Noordwest Ziekenhuisgroep verwacht dat de continue monitoring patiënten een veilig gevoel geeft, omdat een achteruitgang eerder gesignaleerd wordt.

Noordwest zal de slimme pleister in eerste instantie 6 maanden gebruiken. Gedurende deze periode wordt onder andere bekeken hoe het gebruik van de pleister bevalt bij patiënt en verpleegkundige.

---

Op 15 november is de vijfde editie van de eHealth Convention van Skipr en Emerce. eHealth Convention gaat in op de laatste relevante ontwikkelingen, nieuwste toepassingen, innovaties en de impact daarvan op de zorg. Sprekers zijn dit jaar onder meer Ronald Plasterk (MyTomorrows) , Jorrit Ebben (Siza) en Rachel van Hellemondt (Centrum Ethiek en Gezondheid). Klik hier voor het volledige programma.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top