Finance

'CCN enige overnamekandidaat Slotervaart’

Aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland (CCN) zijn de enige kandidaat voor overname van het failliete Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. Dit meldt Het Parool. De betreffende aandeelhouders zouden met het oog hierop een nieuw bedrijf willen oprichten zonder inbreng van medeaandeelhouder en oud-Slotervaart-eigenaar Loek Winter.

CCN, dat al locaties heeft in Amsterdam, heeft op 8 november een presentatie gegeven aan een groep van ongeveer dertig tot veertig artsen, zo meldt Het Parool. Volgens de krant heeft CCN geen vastomlijnd plan, maar zou CCN mikken op een overname van het gebouw en een substantieel deel van de zorg.

Onder personeel van MC Slotervaart was onrust ontstaan na berichten dat zorgondernemer Winter door zijn zakelijke belangen in CCN via de achterdeur zou terugkomen bij het ziekenhuis. Zorgondernemer Winter was eigenaar van MC Slotervaart toen dat twee weken geleden failliet ging.

Dezelfde vrees viel te beluisteren nadat eerder deze week bekend werd dat CCN ook betrokken is bij een mogelijke doorstart van de failliete IJsselmeerziekenhuizen, die eveneens in handen waren van Winters MC groep.  

Uitbesteden

In een persbericht licht CCN de rol van Winter nader toe. Juridisch gezien is CCN een stichting die de zorgverlening uitbesteedt aan werkmaatschappijen. In één van deze werkmaatschappijen heeft Winter via de DC Klinieken een minderheidsbelang van 23,4 procent. Hij heeft geen actieve rol bij de activiteiten of het beleid van CCN noch bij de werkmaatschappijen aan wie CCN de zorg uitbesteedt, zo stelt CCN.

Ondanks deze verzekering kiest CCN in Lelystad net als in Amsterdam voor een constructie met een nieuw op te richten vennootschap, dat als koper kan optreden van de IJsselmeerziekenhuizen. Winter zal binnen dit Zuiderzee Netwerk Ziekenhuis geen positie of belang hebben, noch anderszins betrokken zijn.

In een korte verklaring laten Loek Winter en Willem de Boer als eigenaren van de MC groep weten ongelukkig te zijn met de manier waarop hun rol in de media wordt belicht.

Ze hechten er grote waarde aan nogmaals te benadrukken dat zij alle medewerking aan formeel extern onderzoek ingezet door de curator zullen verlenen en hebben de uitdrukkelijke wens dat niet alleen hun eigen rol en positie wordt onderzocht, maar ook de rol van alle relevante partijen die betrokken zijn en waren bij het faillissement van de ziekenhuizen. Winter en De Boer zien de uitkomsten van welk onderzoek dan ook met vertrouwen tegemoet.

Voorts, in het licht van de actualiteit rond het faillissement van het MC Slotervaart en het MC IJsselmeerziekenhuizen krijgen Winter en De Boer legio verzoeken van uiteenlopende media voor interviews of een toelichting inzake de laatste ontwikkelingen. Ook wordt hen om commentaar gevraagd op artikelen. Het weerwoord vinden zij vervolgens helaas onvoldoende terug in de kolommen en daarmee ontbreekt de mogelijkheid op gebalanceerde beeldvorming. Een extern onderzoek zou dat wel kunnen opleveren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top