ACTUEEL

Specialisten 'niet enthousiast' over overname Slotervaart

De partijen die betrokken zijn bij een eventuele doorstart van het failliete Slotervaartziekenhuis hebben een drukke dag voor de boeg. De ondernemingsraad gaat alle cijfers nader bestuderen en de curatoren beoordelen de plannen die op tafel liggen om vervolgens met de zorgverzekeraars te kunnen praten.

De curatoren zijn in gesprek met een consortium over de overname van een substantieel deel van de zorgactiviteiten. In dat consortium zit een aantal aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland (CCN). Die willen onroerend goed en een deel van de zorg overnemen.

Aanzienlijke kans

 

De medisch specialisten lieten weten ‘met enthousiasme’ akkoord te geven voor het verder uitwerken van het plan, zo meldde het ziekenhuis in een persbericht. Maar verschillende bronnen binnen MC Slotervaart bestreden dat zaterdag in het Parool. De specialisten spreken eerder over kiezen tussen twee kwaden: CCN of niks. De afdeling bariatrie kondigde aan niet mee te willen doen met de doorstart en ergens anders heen te gaan. Bariatrie is goed voor vijftien procent van de totale omzet van MC Slotervaart. Er is veel interesse vanuit andere ziekenhuizen. Ook andere afdelingen, zoals gastro-intestinale chirurgie, geriatrie en ‘Slaapwaak’,  staan op het punt om te vertrekken.

De ondernemingsraad toonde zich eerder wel hoopvol over een doorstart van het Amsterdamse ziekenhuis. Een doorstart biedt ‘een aanzienlijke kans’ op behoud van werkgelegenheid voor de werknemers.

De curatoren, Marc van Zanten en Marlous de Groot, beoordelen de plannen deze week en hopen snel met een besluit te komen. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top