Finance

Klink wil vaccins terugverkopen aan farmaceuten

Demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid wil overtollige vaccins tegen de Mexicaanse griep terugverkopen aan de farmaceutische bedrijven waarvan ze zijn afgenomen. Een woordvoerder van het ministerie bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in NRC Handelsblad.

Verkoop andere landen lukt niet

Eerder liet minister Klink al weten dat hij de 19 miljoen teveel bestelde vaccins wil verkopen aan andere landen. NRC Handelsblad meldt dat dit niet lukt, maar een woordvoerster van het ministerie wilde dat niet bevestigen. De zegsvrouw stelt dat er onderhandelingen lopen met de bedrijven Novartis en GlaxoSmithKline. Naar verwachting wordt de Tweede Kamer halverwege maart geïnformeerd over hoe de verkoop vordert.

34 miljoen doses van het vaccin

Klink had 34 miljoen doses van het vaccin ingekocht. Wegens het milde verkoop van de epidemie waren die niet allemaal nodig. Volgens NRC Handelsblad hebben de teveel bestelde vaccins Nederland 200 tot 300 miljoen euro gekost. (ANP) 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

andriesse

8 maart 2010

Heeft u al eens geprobeerd om uw teveel gekochte brood terug te verkopen aan de bakker? Met de machtspositie van de pharma sector zal het succes niet zo groot zijn. Die houden gewoon de deur dicht. Wel zonde van de belasting centjes. Het is veel geld!.

Top