ACTUEEL

SP wil spoeddebat over Zeeuwse ziekenhuisfusie

De SP in de Tweede Kamer wil een spoeddebat over de Zeeuwse ziekenhuisfusie. Volgens SP-Kamerlid Henk van Gerven komt het verplaatsen van de acute en complexe zorg naar het ziekenhuis in Goes neer op ‘spelen met levens’.

Versnelling

De Provinciaal Zeeuwse Courant berichtte zaterdag op basis van vertrouwelijke stukken dat de raad van bestuur van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) voornemens is om de fusie van de locaties in Goes en Middelburg versneld door te voeren. Als gevolg hiervan zouden er na 2010 geen ambulances meer naar het ziekenhuis in Vlissingen rijden. Alle acute en ingewikkelde zorg wordt volgens de plannen voortaan in Goes geleverd. Zorg die is in te roosteren of die minder ingewikkeld is, blijft in Vlissingen.

Strijdig

Volgens van Gerven is de ontmanteling van de spoedzorg in strijd met een Kamerbreed aangenomen motie. “Daarin is uitgesproken dat er sprake moet zijn van een volwaardig ziekenhuis op Walcheren”, aldus Ven Gerven in PZC. “Als de acute zorg wordt verplaatst naar Goes, zullen mensen vanaf Walcheren langer in een ambulance liggen en niet binnen de norm van driekwartier in het Goese ziekenhuis kunnen zijn. Daarmee zijn de kwaliteit en bereikbaarheid van de zorg in Zeeland in het geding.”

Vraagtekens

Als de raad van bestuur de plannen doorzet, wil de SP dat de fusie wordt teruggedraaid. Ook het CDA heeft vraagtekens bij het versnellen van de ziekenhuisfusie. Kamerleden Janneke Schermers en Ad Koppejan vragen opheldering aan demissionair-minister Ab Klink van VWS.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

30 juli 2010

Daar hebben we weer die opgeblazen kikker van gerven...ga toch terug naar je huisartspost van gerven ipv je belachelik te maken id politiek

Top