ACTUEEL

Slingeland mag van rechter cateraar lozen

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem mag van de rechter de huurovereenkomst met de contractcateraar Avenance uit Lijnden beëindigen. Dat heeft de rechtbank in Zutphen bepaald.

Huurbescherming

Het Doetinchemse ziekenhuis startte vorig jaar een aanbestedingsprocedure. Volgens Avenance om zo van de cateraar af te komen. “Het Slingeland Ziekenhuis maakte de situatie aanhangig bij de voorzieningenrechter. Wij hebben beroep gedaan op huurbescherming”, zegt Avenance-directeur Paul Wortelboer in Zorginstellingen.nl .

Precedent

Volgens de bestuursrechter in Zutphen staat het Slingeland in haar recht staat om de huurovereenkomst met de uitbater van het bezoekersrestautant te beëindigen. Avenance moet nu per 11 april vertrekken uit de instelling, die in de Vermaat Groep een nieuwe cateraar heeft gevonden. Avenance overweegt in hoger beroep te gaan. In hoeverre de uitspraak een precedent vormt voor andere zaken, is niet duidelijk. In de uitspraak laat de rechtbank doorschemeren dat ieder geval op zich moet worden bekeken en sterk afhankelijk is van gemaakte afspraken en contracten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top