ACTUEEL

'Oncocar’ brengt kankerzorg bij patiënt thuis

Ziekenhuis Gelderse Vallei zet een speciaal ingerichte auto voor thuis voor chemo- of immunotherapie bij patiënten thuis. Dankzij deze ‘Oncocar’ hoeven patiënten niet naar het ziekenhuis, maar komt een gespecialiseerde verpleegkundige bij hen thuis.

“Het is voor patiënten erg prettig dat ons ziekenhuis deze zorg zelf thuis geeft”, zegt oncologie verpleegkundige Irma Selman. “Het is voor hen prettig en vertrouwd dezelfde verpleegkundigen te zien zonder in het ziekenhuis te hoeven komen. Bovendien zijn er zo hele korte lijntjes naar de behandelend arts. Ook de verpleegkundigen zijn gemotiveerd deze zorg te geven. Het geeft een extra dimensie aan hun werk.”

Eerste behandeling

Thuisbehandeling is niet voor iedere patiënt geschikt. Wanneer de patiënt voor thuisbehandeling in aanmerking komt, bespreekt de behandelend arts of de verpleegkundige met de patiënt de mogelijkheden en de voorwaarden waaronder de behandeling kan plaatsvinden. De eerste behandeling vindt in ieder geval in het ziekenhuis plaats om te controleren of de patiënt de behandeling goed verdraagt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top