HRM

St. Anna Zorggroep stelt Chief Happiness Officer aan

St. Anna Zorggroep in Geldrop gaat de eigen kennis over werkgeluk verdiepen. Met het oog hierop heeft de zorggroep een Chief Happiness Officer (CHO) aangesteld. De CHO coördineert de activiteiten op het gebied van werkgeluk, monitort de effecten van acties, vergaart kennis, deelt deze kennis in- en extern en leidt het onderzoek naar werkgeluk in goede banen.

Daarnaast werkt St. Anna mee aan Universiteit een groot, driejarig onderzoek naar werkgeluk dat wordt begeleid door de Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO). Meerdere grote organisaties uit verschillende sectoren nemen deel en zullen onderling hun ervaringen delen. Bestuurdersvoorzitter Ingrid Wolff heeft hiertoe op 15 november een overeenkomst met EHERO getekend.

Voortrekkersrol

Met de deelname onderstreept St. Anna het belang dat zij hecht aan het werkgeluk van haar medewerkers. De zorggroep wil komende jaren op dit thema een voortrekkersrol gaan vervullen binnen de zorgsector."Wij maken ons dagelijks hard voor persoonlijke en gastvrije zorg”, zegt Wolff. “Daarbij hoort ook dat medewerkers zich fijn voelen en plezier beleven aan hun werk. Tevreden medewerkers dragen immers bij aan tevreden cliënten en patiënten. Vandaar ook dat we het belangrijk vinden dat onze medewerkers zich fijn voelen bij ons als werkgever. Daarnaast is het van groot belang gezien de uitdagingen waarvoor de krapte op de arbeidsmarkt ons stelt.”

Het onderzoek naar werkgeluk meet hoeveel werkgeluk medewerkers van de St. Anna Zorggroep momenteel ervaren, maar ook of vooral welke factoren hierin van belang zijn. De uitkomsten moeten “knoppen” bieden waaraan een organisatie, team of medewerkers kunnen draaien. Medewerkers worden actief betrokken bij het onderzoek en de tussenresultaten.

Unieke aanpak

Het onderzoek start komende weken met een nulmeting. De organisatie-brede meting wordt de komende drie jaar ieder jaar herhaald. De deelnemende organisaties binnen het onderzoek houden gedurende deze looptijd contact en wisselen ervaringen en best practices uit. De Erasmus Universiteit begeleidt het onderzoek en bewaakt de representativiteit en wetenschappelijke component ervan. “Een unieke aanpak”, aldus Wolff. “Er zijn wel onderzoeken naar werkgeluk, maar nog nooit is dit onderwerp op deze wijze meerjarig binnen verschillende sectoren onderzocht.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top