ACTUEEL

Nivel-onderzoeker krijgt prestigieuze ‘Women in Science-beurs’

Nivel-wetenschapper Liesbeth van Vliet heeft op 14 november de Nederlandse For Women In Science award gekregen. Ze kreeg de award, waar een beurs ter waarde van 25 duizend euro aan verbonden is, voor haar onderzoek naar het effect van zorgverlener-patiënt communicatie.

De beurs biedt haar de kans om te werken aan haar onderzoek bij het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS). Van Vliet (1985) onderzoekt welke communicatie patiënten en hun dierbaren nodig hebben op het moment dat ze geconfronteerd worden met ernstige -vaak ongeneeslijke- ziekten. Naast goede medische zorg hebben zij namelijk goede informatie en emotionele ondersteuning nodig. Van Vliet onderzoekt welke communicatie hen zou kunnen helpen en welke communicatie hen zou kunnen schaden.

De Women in Science-beurzen zijn een initiatief van L’Oréal en UNESCO, samen met partners van het programma, het NIAS en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH). Het internationale programma For Women in Science is een samenwerking tussen L’Oréal en UNESCO, met als motto ‘The world needs science, science needs women’. Het programma bestaat sinds 1998 en reikt prijzen uit aan uitzonderlijke vrouwelijke wetenschappers op het gebied van life sciences. Anno 2018 zijn al meer dan drieduizend excellente wetenschappers uit meer dan honderd landen geholpen met het programma.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top