ACTUEEL

Topman Amsterdam UMC: 'Fusie is ook rouwproces'

Topman Amsterdam UMC: 'Fusie is ook rouwproces'

Amsterdam UMC kondigde deze week de eerste verhuizingen van afdelingen tussen de locaties VUmc en AMC aan. Daarmee neemt de druk op de werknemers toe, zegt Hans Romijn, internist en bestuursvoorzitter van de locatie AMC: "Dan wordt er een beroep gedaan op je eigen instinctieve vermogens."

Deze week maakte het Amsterdam UMC bekend dat de Longchirurgie en een deel van oogheelkunde geconcentreerd worden op de locatie VUmc. Orthopedie en de Intensive Care-kinderen gaan naar locatie AMC. Romijn voegt daaraan toe dat de locatie VUmc ook de oncologie gaat doen, terwijl AMC de cardiovasculaire aandoeningen en de zorg voor vrouw en kind voor zijn rekening neemt.

"En nu merk je dus, doordat die fusieprocessen in werking gesteld worden, dat de druk op de afdelingen en op de mensen toeneemt", zegt de AMC-voorman. "Als je interindividueel moet praten met mensen om ze te overtuigen en om te luisteren naar de problemen die zij ermee hebben, dan wordt er een beroep gedaan op je eigen instinctieve vermogens. Je moet voelen wat iemand beleeft wil je kunnen helpen om hem door het proces heen te krijgen."

Rouwproces

Veel praten met mensen is volgens Romijn de essentie. "Daar zitten natuurlijk rouwprocessen bij, mensen die weggaan van een bepaalde plek, naar de andere kant van de Amstel", vervolgt hij. "Dat is een proces dat moeilijk is voor mensen, moet je realiseren, moeilijk voor groepen. De ontvangende partij daarvoor kan het ook moeilijk zijn, die moeten hun werkprocessen aanpassen. Grosso modo loopt het heel goed. Ik denk dat we goed in staat zijn om die fusieprocessen stapje voor stapje, iedereen bij de hand nemend, weten te begeleiden."

Strategisch inzicht

Romijn spreekt op 13 december op het Skipr-event 'Beslissen in de Zorg: Insinct of Inzicht?' over het fusieproces van AMC en VUmc. De bestuursvoorzitter beschrijft het zeven jaar lange proces als een 'processie van Echternach'. "Twee stappen vooruit, een stap achteruit, waarbij we allerlei juridische elementen zijn tegengekomen, die moeilijkheden gaven die opgelost moesten worden", zegt hij. "Dat is een heel lang project geweest en dat is gebaseerd geweest op een strategisch inzicht, waar heel veel overleg over is geweest, intern, extern, met vele stakeholders. Daar zit weinig instinct bij uiteindelijk."

In de video hieronder licht Romijn dit verder toe:


 
---
Skipr brengt dit jaar voor de elfde keer de belangrijkste bestuurlijke beïnvloeders in beeld. Wouter Bos weg bij VUmc, Pauline Meurs weg bij RVS én Wim van der Meeren straks weg bij CZ. Krijgen we dit jaar een heel nieuwe top 3 in de Skipr99? U ontdekt het donderdag 13 december tijdens het Skipr 99 Event Instinct of Inzicht. Meldt u hier aan!

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top