ACTUEEL

IGJ: Kwaliteit Zorgrésidence Regina laat te wensen over

Stichting Zorgrésidence Regina in Apeldoorn heeft de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet op orde. De organisatie, die zorg biedt aan maximaal 31 mensen met dementie, krijgt een aanwijzing van de Inspectie voor gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en moet binnen zes maanden verbeteringen aanbrengen.

Volgens de inspectie zijn tekortkomingen op het gebied van deskundige zorg en het sturen op kwaliteit en veiligheid. Dat bleek in eerste instantie tijden een inspectiebezoek in mei 2017. Toen voldeed Regina niet aan de normen op meerdere thema's.

Tijdens vervolgbezoeken zag de inspectie dat Regina verbeteringen had doorgevoerd op medicatieveiligheid. Op de andere thema’s waren nog steeds tekortkomingen. De inspectie voerde een bestuursgesprek waarin zij besloot Regina extra verbetertijd te geven om de kwaliteit en veiligheid op orde te krijgen.

Bij het laatste bezoek in september 2018 zag de inspectie nog altijd niet genoeg verbeteringen. Regina voldoet nog altijd niet aan 7 van de 10 getoetste normen. Regina heeft nu zes maanden de tijd gekregen om de benodigde verbeteringen door te voeren. Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top