ACTUEEL

Lentis is boos over grap met nepbrieven

Ggz-aanbieder Lentis is boos over nepbrieven die zijn verstuurd door een Gronings studentendispuut. Het dispuut stuurde brieven met het logo en adres van Lentis als uitnodiging voor een feest. Lentis laat op haar website weten dat ze de ludiek bedoelde grap ‘volkomen misplaatst’ vindt.

Oproep als uitnodiging

In de brief meldt de afzender, zogenaamd het hoofd van de kliniek, dat er een diagnose is gesteld op basis van onderzoeksbevindingen. De geadresseerde wordt opgeroepen om zijn medicatie op te halen op een bepaalde tijd en plaatst.

Verwarring

De brief werd ook bezorgd op het adres van een patiënt van Lentis en leidde tot verwarring. Lentis heeft verder telefoontjes gehad van mensen die de brief hadden gelezen. Lentis vindt de grap misplaatst omdat het patiënten raakt, maar ook omdat men zich willens en wetens voor Lentis heeft uitgegeven.

Excuses

De voorzitter van de betreffende studentenvereniging heeft telefonisch zijn excuses aan lentis aangeboden en deze ook op de website van de van de vereniging geplaatst.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

9 maart 2010

Redelijk overdreven reactie en jammer dat mensen daadwerkelijk dachten dat dit echt was. Het logo van Lentis was pixelated en enorm onduidelijk. Het adres was het adres van de societeit. De envelop was ook ongemarkeerd aan de buitenkant en had op geen enkele manier de layout die een Lentis brief heeft. Ik zelf ben ook patient van Lentis en heb de brief ook onder ogen gekregen. Dat mensen echt denken dat een bedrijf zijn brieven in de eerste plaats zo verstuurd schokt mij als vormgever enigzins.

Top